de gezonde waarde
 
Een verhoogd cholesterolgehalte zelf geeft geen klachten. Wanneer u de gevolgen merkt, zoals bijvoorbeeld pijn op de borst als gevolg van vernauwde kransslagaders van het hart, is er misschien al veel schade aangericht. Daarom is het zo belangrijk uw cholesterolgehalte in de gaten te houden.

We willen graag een Laag LDH cholesterol en een Hoog HDL cholesterol. Het gaat echter ook om de verhoudingen tussen de diverse soorten cholesterol. De totaal-cholesterol/HDL-cholesterolratio (totaal-cholesterol gedeeld door HDL-cholesterol), zegt meer over de kans op hart- en vaatziekten dan het totaal-cholesterolgehalte alleen. De bepaling van het totale cholesterol geeft een goede eerste indicatie over de toestand van het cholesterolgehalte in uw lichaam.
Wat kunt u zelf doen aan een hoog cholesterol?

Een gezonde leefstijl is belangrijk om de kans op hart- en vaatziekten te verminderen. Daarbij hoort gezonde voeding, voldoende beweging, een normaal lichaamsgewicht en niet roken.
  • Beperk het gebruik van verzadigde vetten, bijvoorbeeld in: room, boter, gewone margarine, volle melkproducten, volvette kaas, vet vlees, gebak, koekjes en snacks.
  • Onverzadigde vetten (vis, noten, dieetmargarine en plantaardige olie) verlagen het cholesterolgehalte.
  • Drink niet meer dan twee glazen alcohol per dag.
  • Stoppen met roken is in bijna alle gevallen belangrijker voor de gezondheid van uw hart en bloedvaten dan het verlagen van uw cholesterolgehalte.< Vorige pagina
 
 
Recente ontwikkelingen

De GezondeWaarde werkt voor de Leefstijl Check samen met verpleegkundigen van SchiemanThuiszorg.
SchiemanThuiszorg, vertrouwde professionele zorg sinds 1975!
www.schiemanthuiszorg.nl

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Amerikaanse bedrijven zijn medewerkers beloont voor een gezonde levensstijl. Door deze financiële prikkel willen die bedrijven het ziekteverzuim terugdringen. Ook Nederlandse bedrijven besteden hieraan steeds meer aandacht.

Werkgevers en werknemers krijgen door de nieuwe Arbowet meer ruimte om samen het eigen arbo-, verzuimbeleid in te vullen.
www.arbonieuwestijl.nl
www.boaplein.nl
www.arbeidsinspectie.nl

Op de websites van onderstaande organisaties kunt u meer informatie vinden over leefstijl.
www.hartstichting.nl
www.voedingscentrum.nl
www.rivm.nl
www.vitalevaten.nl
 
 

L.P. Schieman (Rens)

Telefoon 010-4211576 
Mobiel 06-22 26 40 87

Joliotplaats 426
3069 TL Rotterdam


 

Webdesign en fotografie:
Beau Webdesign en Fotografie